logo_RentToEnjoy_DEF-400-1.png

Over ons

IMG_8109

Leuke gast!

Na een roerige privé periode besloot ik – Janny – mijn leven radicaal om te gooien. Ik kocht in 2004 het leegstaande politiebureau van Koudum en turnde het om in een goedlopende B&B. Vele gasten wisten deze bijzondere plek in de Friese Zuidwesthoek te vinden. Al snel breidde ik het aantal kamers uit en kon men naast slapen ook blijven eten. Ik was er lekker druk mee en genoot van alle mensen en complimenten. Plots verscheen daar een wel hele leuke gast. De Rotterdamse Nico ging uiteindelijk nooit meer weg. En niet veel later runde we de B&B samen. De rol van gastheer en gastvrouw werd voor flink wat jaren onze way of life.

Tijdens een van onze eigen vakanties in november, toen we de deuren van de B&B even sloten om weer op te laden voor de naderende kerstperiode, mijmerden we onder een palmboom over onze toekomstdromen. Met de voetjes in de koele zee prikkelde het Caribische water onze verbeelding. Iets met ‘logeren op de meren’, dat zou in Friesland toch een fantastisch concept zijn!

Een spetterend nieuw begin

In 2017, nog steeds eigenaren van de gedlopende B&B met 10 kamers en 2 appartementen, viel ons oog op een mooie Houseboot met glijbaan die in Terhorne aan de kade lag. Wauw! Daar lag onze droom te dobberen! We waren verrast en op dat moment niet eens actief op zoek naar iets anders. Toch wisten we allebei: deze gaat mee. We waren meteen verkocht en helemaal verliefd. De houseboot ‘Enjoy’ bleek het spetterende begin van een nieuw hoofdstuk.

Naast onze B&B betekende de aanschaf van de houseboat ook de start van ons tweede bedrijf: Rent to Enjoy. Recreatieve verhuur van luxe en bijzondere accommodaties, op en rond het water. In Warns vonden we een mooie thuisbasis bij Jachthaven de Vrijheid. Na die eerste houseboat volgde al snel een tweede; de Hangloose. En ook de vakantievilla Wetterbies gelegen aan open vaarwater in Koudum namen we op in ons aanbod, beide van particuliere eigenaren die we in onze B&B hadden leren kennen. Er volgde nog 2 Glamtainers, 2 Houseboten, het autobootje ENJOY2 en een Pontonboot SEA YOU. Alles volop in de verhuur, dus ja… Het werd tijd voor keuzes.

IMG_6251
Bij-de-Genieterij-logeren-in-de-wei-Friesland-1

Waar ruimte is, ontstaat groei

In 2021 besloten we de B&B te koop te zetten en begin 2022 namen we met een lach en een traan afscheid van het pand dat ons zoveel gebracht had. Best even wennen. Wakker worden in een nieuw huis, zonder ontbijtgasten aan de keukentafel… Toch gaf het ons vooral de ruimte om onze aandacht te richten op de verhuur via Rent to Enjoy. En waar ruimte is, ontstaat groei. Vlak voor de start van dit seizoen (2024) kwamen onze ‘buurtjes’ Roelof en Ingeborg met de vraag of wij de exploitatie van hun concept ‘Bij de Genieterij’ op ons wilde nemen. De afgelopen jaren creëerden zij naast hun minicamping een oase in het groen met drie superunieke en comfortabele Tiny Houses, exclusief voor 2 personen. Genieten van rust en ruimte. Niet aan het water, wel óók op en top de beleving van Fryslân. Een mooi concept, dat past bij ons aanbod en onze aanpak. Precies; Enjoy!

Gan naar bijdegenieterij.nl